Fairymary's Weblog

Guds ögon i tusental

Posted on: april 28, 2009

blasippor1

Nu blickar Guds öga mot mig i backarna lite varstans i det vackraste landskap jag vet. I ljusblått … mellanblått … violett i så många nyanser att min ordfabrik inte alls hänger med….det är min högra hjärnhalva som blir alldeles överväldigad ….och bara gläder sig och känner sig hemma….

Jag råkar vara uppvuxen i en blåsippsbacke. Det förklarar bara delvis den oerhörda lycka jag känner när dessa osvikliga tecken på VÅR sticker upp ur den bruna… alldeles nyss från snön befriade… terrängen. Jag får aldrig riktigt nog av dem….jag slukar de små anemonerna med ögonen…de mättar inte min blick …varje gång jag besöker någon av ljuvliga backarna måste några exemplar få följa med hem för att placeras i ett litet spetsglas…..

varens-forsta-20091

Jag är lessen att ingen bild i världen kan göra dessa naturens mirakel riktig rättvisa. Alla ni som kan, gå ut i backarna och blicka in i dessa glada, nyfikna, kaxiga, blida, trosvissa, levande, självklara…..guds ögon….visst är det ett passande namn?

Annonser

3 svar to "Guds ögon i tusental"

Blåsippan ute i backarna stå – niger och säger att nu är det vår! Nu är det äntligen vår. Men än har jag inte sett någon blåsippa. Men har inte varit ute i skogen idag. Tar en vända i morgon. Vackra bilder!

Där jag växte upp, inte alltför långt från dig, var blåsippor något sällsynt. Varje familj hade sitt hemliga ställe dit man cyklade på våren för att titta.
Vårt låg i en skogsbacke efter 5 km bara uppför och då man kom dit efter kanske femte besöket och för första gången såg de blå blommorna, visste man säkert att våren var kommen.

Nu bor jag där jag har förmånen (?) att kunna se både blåsippa, vitsippa och gullviva samtidigt bara genom att titta ut genom fönstret. Det ger dock inte alls samma känsla av att våren är här som då man med förhoppning i hjärtat kämpade uppför backarna.

Härligt Peter att läsa om att du också gladde dig åt blåsipporna som barn….

Vilka vårtecken är viktiga för våra barnbarn? Någon som vet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Tidigare inlägg

april 2009
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Annonser
%d bloggare gillar detta: