Fairymary's Weblog

Om hopp och om ansvar

Posted on: januari 24, 2009

Jag har den gångna veckan haft tre upplevelser som känts tydligt läkande för min själ….

Den första är Obamas installationstal där han så tydligt talar om att vi måste förbättra världen TILLSAMMANS….vi kan inte lägga det på en enda ledares axlar…inte heller på många ledares axlar…jag tror …som Obama…att vi alla måste …var och en …ta vårt ansvar i just vår verklighet….

Den andra är artikeln på Newsmill av Bernt Hermele som jag länkat till i mitt förra blogginlägg… om en människa visar att det är möjligt att lägga hat och önskan om vedergällning för oförrätter åt sidan ….till förmån för förståelse och försoning…då är det möjligt för flera…i stort och i smått

Den tredje är det engagemang för en utsatt flickas situation som manifesteras av min bloggarvän mrmhalland och den unga kvinna som startat Facebook-gruppen ”kräv att Lollo 16 får stanna i Sverige” …jag återfår tron på mänskligheten när jag är med om att vanliga medborgare anstränger sig för att osjälviskt göra något gott för en utsatt människa….

Och just tro på mänskligheten behöver jag i dessa finanskrisens dagar då girighetens och uppgivenhetens ansikten grinar mot oss via bonushungriga bankdirektörer och pessimistiska politiker….allt förmedlat av en journalistkår som tycks leva i den föreställningen att det bara är eländesbeskrivningar som säljer….

Eller är det vi tittare/läsare som har ansvaret för att man inte gör stora löpsedlar om allt det goda om sker i det tysta?

 

 

Annonser

4 svar to "Om hopp och om ansvar"

Dubbelt tack Josef! Du har en förmåga att ofta göra mig glad….

Det sker mycket bra saker i det tysta. Jag tror Obama är en frälsare för världen. Men frågan är hur mycket han mäktar med.

Du har en utmaning hos mig 🙂

Kram vännen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Tidigare inlägg

januari 2009
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Annonser
%d bloggare gillar detta: